Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Huishoudbeurs trekt minder bezoekers

24-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huishoudbeurs_01.jpg
De 69e editie van de Huishoudbeurs heeft minder bezoekers getrokken dan vorig jaar. Ongeveer 220.000 mensen brachten afgelopen week een bezoek aan het jaarlijkse evenement in de RAI in Amsterdam. Vorig jaar waren dat er nog bijna 245.000. Volgens beursmanager Nicole Mengerink was het vooral in het eerste ,,gouden Oranjeweekend in Sotsji'' rustiger dan normaal.
Daling
Vorig jaar daalde het aantal bezoekers van de Huishoudbeurs ook al iets ten opzichte van 2012, toen zo'n 247.000 mensen de nieuwste snufjes op het gebied van beauty, mode, vrije tijd, schoonmaken, wonen en eten kwamen bekijken. Desondanks spreekt de organisatie van een succesvolle editie van het ,,grootste vriendinnenfeest''. ,,We zullen de bezoekerscijfers nog nader evalueren'', liet een woordvoerster weten.
Zeventig
Volgend jaar viert de Huishoudbeurs haar 70e editie, van 21 februari tot en met 1 maart. Het evenement werd in 1950 voor het eerst georganiseerd en had in de beginjaren meerdere keren per jaar plaats. De 50.000 bezoekers van de eerste editie konden onder meer kennismaken met de nylon handschoenen, het schuimrubberen matras, de staalwolspons en de synthetische vaatdoek. In die tijd was de beurs op zondag gesloten en voor de avonden moest een speciale ontheffing worden aangevraagd.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!