Kassa

'Huisdierenbeperking in Vlissingen is discriminatie'

  •  
12-02-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2542949.jpg
De organisatie Kleindierliefhebbers Nederland vindt dat Vlissingen dierenliefhebbers discrimineert. De organisatie reageert daarmee op een verordening van de gemeente om het aantal kleine huisdieren in te perken.
De Zeeuwse gemeente wil dat huishoudens binnen de bebouwde kom maximaal tien pelsdieren, zoals konijnen en hamsters, en hooguit vijf stuks pluimvee, zoals eenden en kippen, houden. De gemeente ziet dit als een oplossing voor de klachten die binnenkomen over onder meer stank- en geluidsoverlast.
Kleindierliefhebbers Nederland zegt dat die klachten doorgaans over honden en katten gaan. Maar daarover wordt in de verordening niet gerept. De organisatie eist dat de gemeente de verordening intrekt.
De gemeente laat weten dat ze de verordening niet actief zal handhaven, maar op deze manier wel een stok achter de deur heeft bij klachten. Een woordvoerder van de gemeente zei dat katten en honden buiten beschouwing zijn gelaten, omdat het in de verordening om dieren gaat die vooral buiten worden gehouden.
Burgemeester Wim Dijkstra zal donderdagavond wel reageren op twee mensen uit de gemeente die iets willen zeggen over de verordening. Formeel is het niet mogelijk bezwaar in te dienen tegen vastgesteld beleid.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!