Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Huisartsen willen EPD geleidelijk invoeren

27-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
elektronischpatdossier.jpg
Huisartsen willen dat het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) niet landelijk wordt opgelegd zoals minister Klink van Volksgezondheid wil, maar geleidelijk vanuit de regio wordt uitgebreid. Dat stellen de huisartsenverenigingen LHV, NHG en VHN.
De huisartsen willen het huidige patiëntendossier dat al op veel plekken regionaal beschikbaar is, geleidelijk landelijk beschikbaar maken. De huisartsen willen zo zorgen dat de uitwisseling van de gegevens veilig en betrouwbaar is en dat de systemen en de gebruikers op hun taak berekend zijn. De huisartsen willen dat ervaringen in de praktijk de snelheid van de invoering bepaalt.
Het EPD ligt al langere tijd onder vuur, onder meer omdat de uitwisseling van medische gegevens de privacy van patiënten kan schaden. Hoewel de huisartsen het EPD langzaam willen invoeren, onderschrijven ze het belang van het onderling elektronisch uitwisselen van gegevens voor de patiëntenzorg. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!