Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Huisarts mag declareren zonder zorgcontract

3 mrt 2016
  •  
leestijd 1 minuten
huisartsenpraktijk930x520
Huisartsen kunnen vanaf volgende maand zo'n dertig behandelingen declareren waar geen contract met een zorgverzekeraar voor is afgesloten. Het gaat om verrichtingen zoals het plaatsen van een spiraaltje, kleine chirurgische ingrepen zoals het verwijderen van een moedervlek, of het maken van echo's en hartfilmpjes. Dat maakte de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) woensdag bekend.
De toezichthouder geeft daarmee gehoor aan een eerdere uitspraak van de rechter. Die bepaalde in december dat huisartsen ook zonder contract de zorghandelingen die zij noodzakelijk achten in rekening moeten kunnen brengen. De NZa wilde huisartsen dit verbieden.
Voor patiënten betekent dit dat de huisarts hen voor deze behandelingen niet naar een ziekenhuis hoeft door te verwijzen, als de huisarts geen contract heeft met hun zorgverzekeraar. De huisarts kan deze zorg nu dus ook zonder contract declareren. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!