Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Huisarts hervat anti-griepprikcampagne

04-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
injectie2.jpg
Nu de rechtbank heeft geoordeeld dat er geen reden is om huisarts Hans van der Linde op de vingers te tikken over zijn uitspraken over het RIVM en diens topman Roel Coutinho, heeft de Zeeuwse huisarts zijn strijd hervat.
Vaccinatiestop
In het oktobernummer van Huisarts en Wetenschap (H&W), het maandblad van het Nederlands Huisartsen Genootschap, roept Van der Linde nogmaals op om te stoppen met de grootschalige vaccinatie tegen de griep. ,,De werkelijke sterfte is niet eens bij benadering bekend en is mogelijk zelfs zo laag dat alleen al op grond daarvan massale vaccinatie niet aan de orde is'', betoogt hij.
Daarnaast zou niet bewezen zijn of de griepprik ook echt werkt. Van der Linde vindt dat zonder goede onderbouwing geen preventieve behandeling van gezonde mensen wenselijk is. ,,En al helemaal niet ten koste van 60 miljoen euro gemeenschapsgeld per jaar.''
Discussie
Van der Linde ageert al jaren tegen de griepprik. Na de uitspraak van de rechtbank vorige week in de zaak die de Staat tegen hem had aangespannen, zei hij dat de discussie over het medische nut van de griepprik door deze rechtszaak op de achtergrond was geraakt en dat hij blij was nu weer terug te kunnen naar de academische discussie over de vaccinatie.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!