Kassa

Huisarts gaat doorverwijzen naar drogist

  •  
26-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dokter huisarts 930x520
Wie met een huis-tuin-en-keukenkwaal zoals buikpijn, verkoudheid of schaafwonden langs de huisarts gaat, kan vanaf nu worden doorverwezen naar een drogisterij in plaats van de apotheek. ,,Via de drogist en zelfmedicatie kunnen mensen een kleine kwaal zelf oplossen'', aldus directeur Marten Hummel van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) in Trouw.
Drogisterijen en huisartsen spreken af om dezelfde adviezen te geven en hanteren daarbij schema's die aangeven wat te doen bij welke klachten of symptomen, zogenoemde advieskaarten. "Daar staat ook in wanneer je als drogist moet verwijzen naar de huisarts", zegt Hummel. "In de perceptie van de buitenwereld is een drogist een retailer (een winkelier). Toch moet hij goede en verantwoorde zorg leveren. Dat is zijn wettelijke taak."
Het initiatief van de koepelorganisatie van Nederlandse drogisten wordt ondersteund door het instituut voor gezondheidszorg Nivel en zorgverzekeraar Zilveren Kruis. ANP

Meer over:

huisarts, drogist
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

gerard van tol
gerard van tol28 apr. 2019 - 0:25

Dus gaan nog meer mensen zonder deskundig toezicht allerlei middeltjes gebruiken, want waarom eerst naar de huisarts als je gewoon meteen naar de drogist kan stappen. Is gewoon weer een manier om de zorgverzekeringen meer winst te kunnen laten maken.

janvink1947
janvink194726 apr. 2019 - 21:28

mijn huisarts zal mij nooit naar de drogist sturen,hij heeft zelf een apotheek.Als hij dat doet is het een dief van z,n eigen portemonnee

simon55
simon5526 apr. 2019 - 17:27

Bij mij om de hoek n drogist , met mensen die echt kennis van zaken hebben. Maar ja , zijn beiden ook eind vijftig

holiday
holiday26 apr. 2019 - 16:42

De apotheker rekent alleen al voor het leveren van een medicijn € 13,50, daar komt dan nog het medicijn van een paar euro bij en voor elk herhaal recept betaal je nog € 6,50 extra. Hopelijk gaat de drogist dit niet ook rekenen, dan worden de paracetamol wel erg duur.

Kees de Coo
Kees de Coo26 apr. 2019 - 15:01

Weer een middel, om goedkoop van der apotheek af te komen.

Bulbs
Bulbs26 apr. 2019 - 14:02

Hebben die verkoopsters van de drogist dan allemaal gestudeerd voor dokter ? Oh ik denk dat u dit heeft, hier een middeltje dat helpt. Nou tegenwoordig kan ik ook zelf dokteren en alles opzoeken op internet, dan heb ik hun niet nodig.  

harrybre
harrybre26 apr. 2019 - 13:54

De Drogist ? Bestaan die dan nog ? Of enkel Trekpleister, Kruidvat en Etos, waar 16-jarigen instaan, die enkel een streepjescode langs de scanner kunnen halen !  Overigens, om simpele medicijnen en verband te halen een uitstekende bron, die ik samen met Internet-zoeken al jaren gebruik. 

tenormin
tenormin26 apr. 2019 - 13:22

Mag ik daar toch ietwat huiverig tegenover staan? Schaafwond: zou zomaar een tetanus injectie nodig kunnen zijn. Buikpijn:algemeen begrip, maar ook: kan ook ernstiger zijn dan...Dus als met "dokter-drogist" gaat dokteren, niet  te lang doorlopen.

2 Reacties
harrybre
harrybre26 apr. 2019 - 13:57

Goed lezen: het is de HUISarts, die je voor wat simpele dingen doorverwijst naar de drogist ipv de apotheek, niet omgekeerd.

tenormin
tenormin26 apr. 2019 - 14:30

Ho ho, keep your hair on, ik heb het gelezen hoor. Mensen gaan al langer niet naar de dokter dan wel....

lenyjansen
lenyjansen26 apr. 2019 - 13:18

Eerst kleed men de drogist uit en maakt er een supermarkt van om nu weer terug te keren naar de drogist? Kennis die wij vroeger hadden is nu bijna tot nul gedaald.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!