Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Huisarts gaat doorverwijzen naar drogist

26-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
dokter huisarts 930x520
Wie met een huis-tuin-en-keukenkwaal zoals buikpijn, verkoudheid of schaafwonden langs de huisarts gaat, kan vanaf nu worden doorverwezen naar een drogisterij in plaats van de apotheek. ,,Via de drogist en zelfmedicatie kunnen mensen een kleine kwaal zelf oplossen'', aldus directeur Marten Hummel van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) in Trouw.
Drogisterijen en huisartsen spreken af om dezelfde adviezen te geven en hanteren daarbij schema's die aangeven wat te doen bij welke klachten of symptomen, zogenoemde advieskaarten. "Daar staat ook in wanneer je als drogist moet verwijzen naar de huisarts", zegt Hummel. "In de perceptie van de buitenwereld is een drogist een retailer (een winkelier). Toch moet hij goede en verantwoorde zorg leveren. Dat is zijn wettelijke taak."
Het initiatief van de koepelorganisatie van Nederlandse drogisten wordt ondersteund door het instituut voor gezondheidszorg Nivel en zorgverzekeraar Zilveren Kruis. ANP

Meer over:

huisarts, drogist
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!