Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Huisarts Damwoude direct uit functie gezet

15-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
stethoscope_1_32.jpg
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft een huisarts in het Friese Damwoude bevolen om per direct zijn werkzaamheden te stoppen. De arts kon geen verantwoorde zorg leveren aan zijn patiënten, zo liet de inspectie maandag weten.
Voor zover bij de inspectie bekend, heeft het falen van de huisarts niet tot levensgevaarlijke situaties bij patiënten geleid. Een zorgverzekeraar trok bij de IGZ aan de bel over de huisarts.
De arts kon de continuïteit van zorg voor zijn patiënten onvoldoende waarborgen. Ook zit er niet voldoende structuur in de zorg voor chronische patiënten. Daarnaast heeft de arts ook nog eens persoonlijke problemen.
Het komt niet heel vaak voor dat huisartsen hun werk per direct moeten neerleggen. ,,Gelukkig niet'', aldus een woordvoerder van de IGZ. Als de huisarts zijn zaken weer op orde heeft, gaat de inspectie bekijken of hij zijn werkzaamheden weer mag hervatten.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!