Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Huis onder water? Breng je situatie in kaart!

17-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
195x90_huis_07.jpg
Deze week werd bekend dat het aantal gedwongen huizenverkopen vorig jaar is gestegen met 6%. Volgens de Stichting Waarborgfonds Eigen Woning gaat het om bijna 4800 (4792) woningen. Om mensen in een dergelijke situatie te ondersteunen lanceert de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK), de brancheorganisatie voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren de site Huisonderwater.eu.
 
"De site is voor iedereen met betalingsproblemen of een huis dat onder water staat. We zien in de praktijk dat er veel en hoge restschulden zijn die mensen onmogelijk af kunnen betalen. DNB zei deze week dat één miljoen huizen onder water staan. Als je huis onder water staat geeft dat veel onzekerheid. In paniek kunnen mensen rare keuzes gaan maken", zegt voorzitter Joke de Kock.
Huisonderwater.eu biedt hulp bij het in kaart brengen van de persoonlijke situatie, bevat advies en oplossingen om uit de problemen te komen, geeft een overzicht van de actuele regelgeving en biedt een overzicht van alle betrokken organisaties waar huizenbezitters kunnen aankloppen voor informatie en hulp als ze vragen hebben over een mogelijke restschuld of bij betalingsproblemen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!