Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Huawei smartphone noodgedwongen ‘ontgoogeld’

20 sep 2019
  •  
leestijd 1 minuut
logo huawei 930
Huawei heeft noodgedwongen een beperkte versie van hun nieuwste telefoon gepresenteerd. Door Amerikaanse handelsrestricties mag Google geen zaken doen met het Chinese bedrijf. Het gevolg daarvan is dat de gangbare versie van Google's besturingssysteem Android niet op de telefoons mag staan, wat in het gebruik problemen oplevert.
In de algemene versie van Google kan er gebruik worden gemaakt van de Play Store, waar onder meer apps als Google Maps, YouTube en WhatsApp te downloaden zijn. Op de Mate 30 Pro, het nieuwe vlaggenschip van Huawei, staat een eenvoudige open-sourceversie van Android. Dat houdt in dat onder meer de eerdergenoemde apps niet direct te downloaden zijn en apps als DigiD en Snapchat niet werken op de telefoon.

Nep-apps

Huawei heeft een eigen appwinkel genaamd de AppGallery, maar Google-apps zijn daarin niet te downloaden. Gebruikers kunnen de Google-apps wel installeren via een omweg, of webversies van apps gebruiken. Die omweg betekent echter dat gebruikers veel nep-apps krijgen gepresenteerd. Volgens Huawei-topman Yu Chengdong werkt het bedrijf er hard aan om 'het in orde te maken voor de consumenten', maar geeft aan tijd hiervoor nodig te hebben.
Bronnen: ANP, Tweakers

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's