Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Huawei beheert cruciale data KPN

25 mei 2019
  •  
leestijd 1 minuut
logo huawei 930
Huawei, het Chinese technologiebedrijf, beheert de klantgegevens van KPN. Hoe zit dat?
Het Nederlandse telecombedrijf is voor de klantendatabase volledig in zee gegaan met Huawei. In de Chinese software staan de persoonsgegevens, gebruikersdata en factuurgegevens van miljoenen Nederlanders, meldt Trouw.
Het afgelopen jaar groeide de angst dat Huawei kan meekijken via achterdeurtjes, bijvoorbeeld in apparatuur voor snel mobiel internet. De VS beschuldigt Huawei van spionage in samenwerking met de Chinese staat, al is daarvoor geen openbaar bewijs. Ook KPN heeft daarom het veiligheidsbeleid aangescherpt. Leuk en aardig, maar ondertussen gaat het Chinese bedrijf bij KPN door de voordeur naar binnen.
KPN noemt Huawei de ‘Solution Provider’, een partner die cruciale software levert en onderhoudt. Het betreft onder meer de systemen voor bestellingen, de facturatie en het beheer van klantgegevens. Huawei is momenteel ook betrokken bij de verdere ontwikkeling van de IT-systemen van KPN. Technici van KPN werken direct samen met technici in China. Bron: Trouw

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's