Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

HP koopt printerdivisie Samsung

12-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
hp-logo_groot.jpg
Printer- en computerfabrikant HP Inc neemt de printertak van Samsung over. Het Amerikaanse bedrijf maakte maandag bekend een kleine 1,1 miljard dollar aan de Koreaanse elektronicagigant te betalen voor het onderdeel. Samsung heeft ook toegezegd voor 100 miljoen tot 300 miljoen dollar aan aandelen in HP te kopen.
Met de overname krijgt HP belangrijke laserprinttechnologie in handen. Het gaat om de grootste overname voor het bedrijf sinds HP Inc vorig jaar afsplitste van technologiebedrijf HP Enterprises.
De markt voor printers en computers krimpt, onder meer doordat mensen voor steeds meer taken hun smartphone gebruiken en steeds minder uitprinten. Met de technologie van Samsung kan het bedrijf zich meer gaan richten op professionele kopieerapparaten voor bedrijven. Die markt is nu vooral in handen van Xerox. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

HTN
HTN1 apr. 2021 - 7:26

Ik ben zelf erg geholpen door de volgende software. Met veel dank aan SchoonePC (Menno Schoone) waar ik ooit de volgende tekst kreeg in een nieuwsbrief. Het gaat om generieke software. En ik kon opeens mijn Samsung-printer weer fatsoenlijk bedienen daarmee: "Gelukkig is de communicatie met scanners gestandaardiseerd met het WIA- of TWAIN-protocol waardoor de scanfunctie vaak nog met alternatieve apps aan de praat te krijgen is. Zo zijn vele scanners aan te sturen met de (via de Store te downloaden) app Windows Scanner, deze biedt echter nauwelijks tot geen afstelmogelijkheden. Ben je op zoek naar een uitgebreide scantool, maak dan gebruik van NAPS2 (download: www.naps2.com). NAPS2 staat voor 'Not Another PDF Scanner' (oftewel: 'niet nog een PDF-scanner'). Een aparte naam, want er zijn niet zo heel veel tools die een scan naar PDF kunnen omzetten. NAPS2 kan scans overigens in nog vele andere bestandsformaten opslaan, waaronder TIFF, JPEG, BMP en PNG."

vstip
vstip23 jan. 2020 - 7:59

Helaas verzorgd hp de support voor deze printers ver onder de maat. Wij kunnen onze Nog geen 2 jaar oude Samsung xpress 480w weggooien omdat hp geen fatsoenlijke  driver update meer maakt. Het gaat om meerdere Samsung multifunctionals die hier de dupe van zijn. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!