Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Houdbare hamburger scoort magertjes

24-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6013 keer bekeken
  •  
hamburgers-groot.jpg
Wie thuis een hapklare hamburger van de slager, supermarkt of natuurvoedingswinkel wil bereiden, is het best af met de koelverse burger van de Keurslager. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. Hamburgers uit de koeling en de diepvries scoren hoog. Houdbare burgers delven het onderspit.
In totaal onderwierpen de testers 22 verschillende burgers aan een onderzoek. Zij keurden de schijfjes vlees op energie per portie, vet- en zoutgehalte. Ook bekeken zij of er conserveringsmiddelen en kleurstoffen in de hamburgers waren verwerkt.
De burger van de Keurslager kreeg van de Consumentenbond een 6,9. De top 3 bestaat verder uit de diepvriesburgers van C1000 en Mekkafood. In totaal kwamen maar zes hamburgers met een voldoende uit de bus. De in folie verpakte houdbare hamburgers van Unox, Gebirgsjager en Lupack kregen het slechtste oordeel.
De Consumentebond rekent af met het idee dat hamburgers altijd zijn gemaakt van rundvlees. Van alle geteste burgers bleken er tien uit meer dan 89 procent rundvlees te bestaan. Zes hadden kippenvlees als hoofdbestanddeel. De rest bestond uit rundvlees en soja-eiwit, varkensvlees, of een combinatie van rund- en varkensvlees. ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

BNNVARA LogoWij zijn voor