Kassa

'Houd natuur open voor buitensport'

06-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fiets_duur_03.jpg
Mountainbikers en ruiters hebben binnenkort misschien geen plaats meer om hun sport te beoefenen. Door bezuinigingen is er geen geld meer voor het onderhoud van de speciale paden voor hun sporten. De paardensportbond KNHS en de wielersportbond NTFU starten daarom een gezamenlijke petitie, zo hebben ze donderdag laten weten.
Petitie
Onder het motto 'Red de buitenrit' roepen de sportbonden staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken op de ruiter- en mountainbikepaden in stand te houden. Dressuurkampioene Anky van Grunsven en mountainbikekampioen Bart Brentjes overhandigen de petitie over 3 weken in Den Haag.
Bezuiniging
Staatsbosbeheer heeft het voor maart aangekondigde onderzoek naar de invoering van een buitenrijpas voor ruiters uitgesteld vanwege de actie van de buitensporters. De natuurbeheerder liet in januari weten dat het onderhoud van speciale ruiterpaden niet meer te betalen was en dat ruiters en menners daarom zelf bij moesten dragen. Deze maand zouden zij via de KNHS kunnen aangeven hoe dat het beste kan.
Recreatieplas
Staatsbosbeheer waarschuwt dat ook het onderhoud van recreatieplassen, speelbossen en ligweides niet meer wordt gefinancierd door de overheid. De natuurbeheerder zoekt voor deze voorzieningen geld bij brancheorganisaties en toeristische ondernemers. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!