Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Horeca tegen wijzigingen Drankenwet

21 sep 2009
  •  
leestijd 1 minuten
4013787.jpg
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is tegen de wijzigingen van de Drank- en Horecawet omdat het tot willekeur leidt, waardoor onder meer het drankgebruik onder jongeren zou toenemen. En dat haaks op het beleid om het drankgebruik onder hen terug te dringen, schrijft de belangenorganisatie in een brief aan de Tweede Kamer.
In de plannen staat dat gemeenten meer bevoegdheden krijgen om de sluitingstijden van horecagelegenheden voor een groot deel zelf te bepalen. Volgens KHN leidt dat vooral onder jongeren tot 'dranktoerisme'. Jongeren gaan naar andere dorpen en steden om daar naar de kroeg te gaan omdat die nog niet dicht zijn. KHN zegt dat dat haaks staat op het beleid om het drankgebruik onder jongeren te verminderen. Bovendien leidt het tot willekeur. In de plannen mogen gemeenten de regels over de drankverkoop in buurthuizen, sportverenigingen en studentenverenigingen bepalen. KHN is daar tegen, omdat het leidt tot onduidelijkheid en oneerlijke concurrentie. ANP

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar