Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Hoogvliet haalt vlees uit schappen om salmonella

14 dec 2018
  •  
leestijd 1 minuten
waarschuwing hoogvliet vlees 930 520
Supermarktketen Hoogvliet haalt uit voorzorg drie soorten vlees uit de schappen vanwege de mogelijke aanwezigheid van de salmonellabacterie. Het betreft de filet cordon bleu, gemarineerde filetlapjes en wienerschnitzel. Voedselwarenautoriteit NVWA meldt dat tijdens een controle bij deze producten salmonella is aangetroffen.

Terugbrengen naar winkel

Het eten van een product met de salmonellabacterie is vooral risicovol voor zwangeren, ouderen en jonge kinderen. Hoogvliet roept consumenten op om de producten terug te brengen naar de winkel en niet te consumeren.

Check houdbaarheidsdatum

Bij de filet cordon bleu gaat het om de per twee verpakte cordon bleus en houdbaarheidsdata 13 tot en met 19 december. Dezelfde data gelden ook voor de wienerschnitzel, per twee verpakt. Bij de filetlapjes gemarineerd (vier stuks) geldt het voor de houdbaarheidsdatum in de periode van 13 tot en met 21 december. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar