Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hoogste spaarrente nog verder omlaag

28-06-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
120 keer bekeken
  •  
spaarpotje930x520
Spaarders kunnen na het komende weekend nog maar maximaal 0,5 procent rente op hun spaarrekening ontvangen. Per 1 juli verlaagt Knab de spaarrente op haar vrij opneembare spaarrekening van 0,55 naar 0,5 procent. Dat is vanaf zaterdag de hoogste rente, meldt vergelijkingssite Spaarrente.nl. De 0,5 procent rente wordt overigens ook geboden wordt door MoneYou, Argenta en Anadolubank.
0 procent bij Triodos
Door deze renteverlaging is de hoogste rente op een spaarrekening nu officieel al 0,2 procentpunt lager dan aan het begin van dit jaar. Triodos Bank biedt de allerlaagste rente; begin dit jaar ging die van van 0,1 naar 0 procent. De hoogste en laagste spaarrente komen zo steeds dichter bij elkaar te liggen.
Advies: Zet niet meer geld op een spaarrekening dan nodig
Sparen levert je steeds minder rente op door de inflatie. Die ligt in Nederland ruim boven de 1 procent. Hierdoor wordt geld op een spaarrekening feitelijk steeds minder waard. Kiezen voor de hoogste rente beperkt het verlies, maar je levert nog steeds geld in, vanwege de geldontwaarding. "Natuurlijk is sparen om een buffer aan te leggen voor onverwachte uitgaven nog steeds noodzakelijk", zegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl. "Maar meer geld op je spaarrekening zetten dan nodig is nu eigenlijk zonde van je geld."
Alternatieven
Voor wie risico durft te nemen en bereid is hier tijd en energie in te steken, is beleggen misschien een alternatief om meer rendement te behalen op je vermogen. Wie minder risico wil, kan nog een deposito overwegen. "Geld heel lang vastzetten is met de huidige lange rentes echter niet verstandig. Maar met een looptijd van 2 of 3 jaar is het nog steeds mogelijk een hogere spaarrente te behalen dan de huidige inflatie van 1,1 procent", aldus Bulthuis. Bron: Spaarrente.nl

Kassa terugkijken: Hoe haal je meer uit je spaargeld? Vijf spaaralternatieven...
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!