Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hoogbegaafden in rij voor passende school

21-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kinderen2_11.jpg
Hoogbegaafde kinderen in Nederland kruipen massaal uit hun schulp doordat ze de afgelopen jaren beter worden begeleid. De vraag naar fulltime onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen neemt toe. Er staan soms wel honderd kinderen op de wachtlijst van speciale scholen, meldt dagblad Metro.
Wachtlijsten
Volgens Nationaal Expertisecentrum Leerplanontwikkeling (SLO) neemt zowel vraag naar als aanbod van fulltime onderwijs voor hoogbegaafde kinderen rap toe. Zo hebben alle 40 scholen van het Leonardo Onderwijs, een fulltime onderwijsconcept voor hoogbegaafde leerlingen, een wachtlijst. ,,Een we krijgen wekelijks telefoontjes van ouders die willen weten of er ook een school bij hen in de buurt komt'', aldus Henk van Keulen, opleidingshoofd van het Leonardo Onderwijs. Volgens hem is er ook een verbetering opgetreden ten aanzien van de vooroordelen over hoogbegaafde kinderen. ANP/Metro
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!