Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Honderdmiljoenste contactloze betaling

16-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pinautomaat_52.jpg
De honderdmiljoenste contactloze betaling in Nederland is een feit, meldde de Betaalvereniging Nederland maandag. Daarmee is het afrekenen door een pas of mobieltje kort tegen een betaalautomaat aan de kassa te houden, de afgelopen maanden explosiever toegenomen dan verwacht.
'Eenmaal doen resulteert in vaker doen' 
Contactloos betalen kan pas sinds begin vorig jaar. ,,We hadden niet verwacht deze mijlpaal al zo snel te bereiken'', aldus Piet Mallekoote, directeur van de Betaalvereniging. ,,We zien dat steeds meer consumenten contactloos betalen ontdekken en de voordelen inzien van een snelle kleine betaling zonder pincode. Wie eenmaal een keer contactloos heeft betaald, gaat het vaker doen.''
Steeds meer winkeliers
Winkels bieden de mogelijkheid ook steeds vaker aan. Van de ongeveer 300.000 betaalautomaten die in Nederland in gebruik zijn, is ruim een derde geschikt voor contactloos betalen. Een jaar geleden was dat nog één op de zes.
Kleine bedragen
Het gaat voornamelijk om kleine bedragen die worden afgerekend. Meer dan 90 procent van de contactloze betalingen betreft een bedrag van 25 euro of minder. Bij die transacties hoeven consumenten geen pincode in te tikken. Een hoger bedrag contactloos afrekenen kan ook, maar dan moet die code wel worden ingevoerd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!