Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Honderden Nederlanders doen mee in zaak tegen Tirol

06-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ski resort wintersport sneeuw 1127
Bij een Oostenrijkse consumentenorganisatie die juridische stappen wil ondernemen vanwege de uitbraak van het coronavirus in Tirol hebben zich honderden Nederlanders gemeld. In die deelstaat krijgen de autoriteiten het verwijt dat ze te traag hebben opgetreden toen het virus de kop opstak op plaatsen als het onder wintersporters populaire Ischgl. 
Consumentenorganisatie VSV zegt dat de skiresorts in Tirol open zijn gehouden ondanks de risico's. Volgens de groep betekent dat vakantiegangers die daar besmet raakten mogelijk recht hebben op een schadevergoeding. Via de website van de VSV kunnen mensen zich aanmelden. Daar wordt inmiddels massaal gebruik van gemaakt.

Onderzoek gestart door lokale autoriteiten

De organisatie zegt dat zich inmiddels 5380 voormalige vakantiegangers hebben gemeld, onder wie 526 Nederlanders en 3680 Duitsers. In Ischgl hebben ook de Oostenrijkse autoriteiten een onderzoek ingesteld naar de gebeurtenissen. Inmiddels heeft de politie al een omvangrijk en gedetailleerd rapport klaarliggen, meldt het openbaar ministerie. ANP 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!