Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur op

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Honderden klachten dumpprijzen huurwoningen'

16 apr 2014
  •  
leestijd 1 minuten
huizen_geld_18.jpg
Vereniging Eigen Huis (VEH) heeft in een maand 350 meldingen ontvangen over corporaties die hun oude huurwoningen tegen dumpprijzen aanbieden. De kortingen, die kunnen oplopen tot 25 procent, maken het voor huiseigenaren vaak onmogelijk om de eigen woning tegen een normale marktprijs te verkopen, meldt VEH donderdag.
Marktwaarde
Sinds oktober vorig jaar zijn de regels versoepeld waardoor corporaties hun oude huizen ver beneden de marktwaarde kunnen verkopen. Die regels zijn bedoeld om de corporaties die krap bij kas zitten te helpen geld binnen te halen. Eigen Huis en makelaarsorganisatie NVM waarschuwde echter vorig jaar al dat de maatregel zou leiden tot marktverstoring en oneerlijke concurrentie.
,,Het is aantrekkelijk voor starters op de woningmarkt en voor huurders, die zo voordelig hun huurhuis kunnen kopen. Maar particuliere huiseigenaren die in dezelfde straat of buurt hun huis proberen te verkopen, ondervinden daar nadeel van'', zegt Hans André de la Porte van Eigen Huis.
Meldpunt
VEH heeft begin maart een meldpunt geopend waar mensen hun ervaringen met de woningen van corporaties kunnen delen. ANP
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!