Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Honderden klachten bijwerkingen implantaten

05-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
operatie ziekenhuis dokter 930
Enkele honderden mensen hebben geklaagd over de gevolgen van de implantaten die ze hebben gekregen. Ze zijn vermoeid, hebben pijn of vinden dat ze minder zelfstandig zijn geworden.

Borstimplantaten en bekkenbodemmatjes

Het gaat bij de implantaten niet alleen om borstprotheses, maar bijvoorbeeld ook om bekkenbodemmatjes. Vrouwen kunnen die krijgen als hun bekkenbodem is verzakt. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en het Bijwerkingencentrum Lareb wilden weten welke bijwerkingen ontstaan na het plaatsen van zulke implantaten. Daarom openden ze vorig jaar een meldpunt.

'Meldpunt onbekend'

Het meldpunt kreeg tussen het begin op 3 juli 2017 en 1 april van dit jaar 264 meldingen. Die mensen gaven 1293 bijwerkingen door. Het RIVM noemt het aantal meldingen beperkt en denkt dat weinig mensen weten dat het meldpunt bestaat. De meeste gemelde bijwerkingen waren al bekend en daarom was er geen extra onderzoek nodig.
De jongste patiënt over wie een bijwerking binnenkwam, was 15 jaar. De oudste was 87, aldus het RIVM. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!