Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Honderden gedupeerd door 'piramidefonds'

25-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_euro_16.jpg
Meer dan 650 Nederlanders gingen voor ruim 25 miljoen euro het schip in door een exotisch beleggingsproduct. Ze spreken van een nieuw piramideschandaal en hebben aangifte gedaan tegen het Arnhemse investeringsfonds Centurion Vastgoed. Daarover schrijft het AD.
Het investeringsbedrijf haalde ruim 30 miljoen euro op. Het geld zou worden gestoken in de bouw van luxe vakantieparken in Costa Rica. De belegger werd ruim 8 procent rendement beloofd. Centurion Vastgoed kon zich jarenlang aan de controlerende rol van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onttrekken, maar in 2013 greep de waakhond toch in.
Verdwenen
Toen de Stichting Beleggersbelangen Centurion na het faillissement een deel van de administratie in handen kreeg, bleken 25 miljoen euro te zijn verdwenen. Er was sprake van torenhoge declaraties door de directie en er werden tonnen overgeboekt naar BV's die op de naam staan van directieleden.
ANP/AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!