Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Honderdduizend verwijderde fietsen niet opgehaald

01-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fietsenzee_13.jpg
Van alle 161.000 fietsen die in 2014 door de twintig grootste gemeenten zijn verwijderd, zijn er ruim 100.000 niet opgehaald. Dat meldt het AD. Van de vier grote steden scoort Rotterdam het laagst. Daar werden 11.500 rijwielen verwijderd en zijn er maar 2600 weer afgehaald, een percentage van 22,6 procent. Ook in Den Haag en Utrecht komt maar een derde van de fietsen weer bij de eigenaar terug.
Schrikbarend
De Fietsersbond vindt dat er schrikbarend weinig fietsen zijn teruggegaan naar de eigenaar. Het probleem is volgens de bond dat mensen vaak ten onrechte denken dat hun fiets gestolen is.
Gouden handel
Volgens de bond gaan gemeenten te makkelijk over tot verwijderen. De belangenclub roept fietsers op bezwaar te maken als ze de indruk hebben dat hun fiets onterecht is verwijderd. Fietsen die nog in goede staat zijn, maar na een aantal maanden niet zijn opgehaald, worden in grote partijen doorverkocht aan handelaren. Dat is volgens de Fietsersbond 'gouden handel'.
AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!