NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Honderdduizend deelauto's voor platteland

18 dec 2019
  •  
leestijd 1 minuten
auto's file 1127
Honderdduizend deelauto’s moeten in 2021 hun intrede doen in de twintig grootste plattelandsgemeenten. Het aanbod moet worden bewerkstelligd door organisaties, bedrijven en huishoudens.
Minister Stientje van Veldhoven (Milieu) tekent hiervoor een akkoord met verschillende partijen en de gemeenten. Volgens de bewindsvrouw is het juist belangrijk om op het platteland voor meer aanbod te zorgen, vanwege de langere afstanden.

Verlaging parkeerdruk

Een auto staat gemiddeld 23 uur stil, blijkt uit onderzoek van stichting Natuur & Milieu. Onder meer de parkeerdruk zou worden verlaagd door autodelen. Ook zorgt het voor acht tot dertien procent minder uitstoof van koolstofdioxide (CO2), aldus van Veldhoven.

700.000 autodelers

Dit jaar is er al een groei geweest van 115.000 autodealers in vergelijking met vorig jaar. Het aantal mensen dat gebruikmaakt van de deelauto is gestegen naar 515.000. Naar schatting stijgt dat aantal nog verder tot 700.000.
De gemeenten die meedoen zijn: Aa en Hunze, Berkelland, Borger-Odoorn, Bronckhorst, De Fryske, Marren, Goeree-Overflakkee, Hof van Twente, Het Hogeland, Hollands-Kroon, Horst aan de Maas, Hulst, Medemblik, Midden-Drenthe, Opsterland, Ooststellingwerf, Peel en Maas, Schouwen-Duiveland, Sluis, Twenterand en Westerveld.

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!