Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Wifi 100 keer sneller en nooit meer overbelast

17-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
293 keer bekeken
  •  
wifi 930x520
Draadloos internet dat nooit 'verstopt' raakt en moeiteloos honderd keer sneller is dan de betere wifi-verbindingen die nu in gebruik zijn. Volgens onderzoekers van de TU Eindhoven is het binnen handbereik en ook nog vrij eenvoudig en betaalbaar te realiseren. Ze bedachten een wifi-netwerk dat via infraroodstralen het signaal doorgeeft.
Niet traag
Ieder apparaat krijgt zijn eigen golflengte en daardoor hoeft de capaciteit niet met andere apparaten te worden gedeeld. Dat scheelt een hoop ergernis, want het internet wordt op deze manier niet traag door een teveel aan apparatuur met internetverbinding. Onderzoeker Joanne Oh is cum laude op het onderwerp gepromoveerd, liet de universiteit vrijdag weten.
Nog Vijf jaar
Het systeem werkt via 'lichtantennes' die bijvoorbeeld aan het plafond worden bevestigd en van daaruit de lichtstralen heel nauwkeurig op apparaten richten. Voordat het klaar is voor de consument moet nog worden gewerkt aan de techniek die bijhoudt waar apparaten zijn. Ook is meer werk nodig aan het achterliggende centrale glasvezelnetwerk. Dat gaat nog zeker vijf jaar duren, verwacht hoogleraar breedbandtechnologie Ton Koonen van de TU/e. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

simon55
simon5518 mrt. 2017 - 11:18

Eerst zien en dan pas geloven , maar april komt eraan

silvolde
silvolde17 mrt. 2017 - 13:33

Het is ook bijna april....

1 Reactie
johannes van den heuvel
johannes van den heuvel17 mrt. 2017 - 13:57

het lijkt mij ook een heel leuk idee; helaas kan het alleen werken wanneer zowel de antenne als het toestel waarmee men wil werken elkaar kunnen "zien", zodra er een kast of muur tussen zit is er in ieder geval geen verbinding mogelijk, of het moet via een adapter over het lichtnet werken waarbij de antennes in het stopcontact worden gedaan, zoals sommige wifi-versterkers.

pk49
pk4917 mrt. 2017 - 13:10

alles is beter dan nu geboden wordt. Hier in Tilburg hebben we glasvezel en er is nauwelijks enig verbetering ten opzichte van het "oude" koperdraadje. Overdag 60 mbps en in de avond 20 mbps terwijl ik een (dure) 100 mbps abonnement heb. Dus : ik kan niet wachten op dit nieuwe systeem.

3 Reacties
hansvanbalen
hansvanbalen17 mrt. 2017 - 13:27

Bovenstaande gaat jouw probleem niet oplossen. Dan moet je toch echt bij jouw Internet provider zijn.

@HENK@
@HENK@17 mrt. 2017 - 14:29

Heb je ook al eens gekeken of je 's avonds niet ongemerkt veel meer toestellen gebruikt? Wifi haalt sowiso meestal geen 100, bedraad gaat meestal een stuk beter.Verder gebruiken smarphones, tablets en tv's ook internet dus zal er verdeeld moeten worden (misschien in de avond meer gebruikers thuis??) Ik haalde sinds ik mijn 100-100 aansluiting heb nog nooit minder dan 90, omgeving reeshof - Tilburg , aangesloten door reggefiber, provider KPN. Uiteraard gemeten op de bedraad aangesloten pc met GEEN andere gebruikers ingeschakeld ! Wat Hans van Balen zegt klopt, jouw probleem zit duidelijk niet in de aansluitingp.s. de snelheid word uiteraard ook bepaald door de aanbieder ofwel bij diegene waar je download, als die niet meer aanbied kan jij er ook niet meer "uittrekken"!

pk49
pk4917 mrt. 2017 - 20:45

ik ben aan mijn derde provider bezig en veel maakt het niet uit. Ik voer bijna dagelijks een snelheidstest uit om de continuiteit te checken. Ik moet wel even vermelden dat we hier met 4 personen wonen  met allemaal een laptop en smartphone. Maar 1 pc is bedraad. Dus de wifi wordt behoorlijk belast.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!