Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hondenhandelaren in de fout

24-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hond_11.jpg
Vijf hondenhandelaren in het land blijken het niet zo nauw te nemen met het welzijn van de dieren. Bij een controleactie bleek vrijdag onder meer dat de hokken van de dieren te klein en vervuild waren.
De dierenpolitie, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Landelijke Inspectiedienst (LID) controleerden vijf hondenhandelaren in Tilburg, Heemskerk, Heijen, Waalre en Zuid-Beijerland. Allemaal bleken ze op de een of andere manier de fout te zijn ingegaan. Gebreken
Te veel honden in een hok, niet-toegestane dichte bakken die alleen van boven opengaan en het ontbreken van een buitenspeelplaats, waren andere dingen die niet klopten. Ook ontbraken soms de vereiste papieren voor de handel. Er is proces-verbaal opgemaakt, aldus de politie. Bij een paar bedrijven zijn ook de administratie, telefoons en computers in beslag genomen. Eén handelaar had geneesmiddelen die hij niet mocht hebben.
Meldpunt
Volgens de politie komen bij het meldpunt 144 en de Dierenbescherming veel meldingen binnen van mensen die pups hebben gekocht die ziek worden en dood gaan. Ons land telt gemiddeld 2 miljoen honden. Per jaar is er een aanwas van 200.000 honden(pups) uit binnen- en buitenland.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!