Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hogere premies, strengere eisen: e-bike verzekeren steeds lastiger

24-05-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1945 keer bekeken
  •  
ebike elektrische fiets 1127

Een e-bike verzekeren wordt steeds lastiger. Omdat het risico op diefstal toeneemt, scherpen verzekeraars de voorwaarden om een elektrische fiets te verzekeren aan. De premies voor een fietsverzekering gaan omhoog. De verzekeraars ANWB en Univé bevestigen dit na berichtgeving van het AD.

E-bikes worden luxer, duurder en vaker gestolen, waardoor premies onbetaalbaar dreigen te worden, verklaart een woordvoerder van de ANWB.

Verzekeraars stellen strengere eisen

Daarom heeft de ANWB de premie verhoogd, een tweede slot met een bepaald keurmerk verplicht én een eigen risico ingevoerd voor e-bikebezitters.

Als een elektrische fiets wordt gestolen, moet de eigenaar 5 procent van het aankoopbedrag als eigen risico betalen. Fietsen duurder dan 4500 euro moeten bovendien een speciaal track-and-tracesysteem hebben. De maatregelen gelden sinds 1 maart.

Univé doet sinds september een proef met een vrijwillig eigen risico van 100, 250 of 500 euro. Het jaarlijkse aantal gestolen e-bikes waarvoor Univé een schadebedrag uitkeert, is in vergelijking met vier jaar geleden bijna verdrievoudigd, zegt een woordvoerder. Bron: AD/ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!