Kassa

'Hogere inkomens trouwen te vaak gratis'

09-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trouwen-echtscheiding_03.jpg
Mensen met hogere inkomens kiezen in Arnhem te vaak voor het moment dat er gratis getrouwd kan worden op het stadhuis. Gratis trouwen is eigenlijk bestemd voor mensen die de burgerlijke huwelijkssluiting niet kunnen betalen, maar zij worden de dupe van de populariteit van het gratis trouwen onder mensen die ook een ander moment zouden kunnen kiezen.
Wachtlijst
Dat stelde verantwoordelijke wethouder Martijn Leisink woensdagmorgen. In Arnhem is de wachtlijst voor de gratis maandagochtend al langer dan een halfjaar. De gemeente maakt het daarom voor mensen met een inkomen op bijstandsniveau mogelijk om op vier ochtenden gratis te trouwen, naar keuze met of zonder ceremonie en in de trouwzaal.
Maandagochtend
Voor hogere inkomens blijft de gratis maandagochtend beschikbaar, maar dan is alleen een simpele huwelijkssluiting in een spreekkamer mogelijk. Alleen eventuele kinderen en de getuigen mogen erbij zijn. Wie op een ander moment zo simpel mogelijk wil trouwen, betaalt 99 euro. Een huwelijk in de trouwzaal met ceremonie en gasten gaat op weekdagen 399 euro kosten. Uit die hogere tarieven betaalt de gemeente de ruimere mogelijkheden voor armlastigen om gratis te trouwen. ANP

Meer over:

trouwen, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!