Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hoger pensioen voor velen nog niet in zicht

31-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Geld rekenmachine 930 x 520
Een groot deel van de Nederlandse pensioengerechtigden moet voorlopig nog wachten op een verhoging van hun pensioen. Pensioenfondsen verbeterden in het derde kwartaal weliswaar hun financiële positie, maar een aanzienlijk deel kwam niet boven het minimaal vereiste niveau om te mogen indexeren. Dat maakte De Nederlandsche Bank (DNB) bekend.
Pensioenfondsen verbeterden hun beleidsdekkingsgraad, die aangeeft in hoeverre ze aan hun verplichtingen kunnen voldoen, in doorsnee tot 109 procent aan het einde van september. Om pensioenen al dan niet gedeeltelijk mee te laten stijgen met de inflatie, is een beleidsdekkingsgraad van minimaal 110 procent vereist.

Niet alle fondsen halen niveau

Volgens DNB zijn in totaal 2,2 miljoen pensioengerechtigden en 4,2 miljoen actieve deelnemers aangesloten bij een pensioenfonds dat dit niveau nog niet haalt. Bij de fondsen die wel de pensioenen kunnen indexeren, zijn 1,1 pensioengerechtigden en 1,4 miljoen actieve deelnemers aangesloten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!