Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hoge Raad: aanbieder woekerpolis had mogelijk informatieplicht

14-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
879 keer bekeken
  •  
Recht vrouwe justitia europa groot plaatje

Aanbieders van woekerpolissen hadden mogelijk de plicht om te waarschuwen voor de risico’s van hun producten. Dat stelt de Hoge Raad na vragen van het gerechtshof Den Haag. Of de verzekeraars hadden moeten waarschuwen, moet in afzonderlijke rechtszaken worden bepaald.

De uitspraak van de Hoge Raad van afgelopen vrijdag wordt door claimorganisaties van houders van de woekerpolissen gevierd als een zege.

De Hoge Raad deed de uitspraak naar aanleiding van de vragen die het gerechtshof Den Haag had voorgelegd in de procedure van de Vereniging Woekerpolis.nl tegen Nationale Nederlanden (NN). NN stelt in die zaak te voldoen aan de informatievereisten zoals in de wet staat. Maar volgens de Hoge Raad is het aan de rechter om te beoordelen welke aanvullende informatie aan klanten verstrekt had moeten worden. 

Consumentenbond wil in gesprek

Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond, verklaart in een reactie: "De uitspraak is een geweldige opsteker omdat het niet alleen op Nationale Nederlanden van toepassing is. Dit brengt ook schot in andere woekerpolisprocedures."

De Consumentenbond spande eerder procedures aan tegen ASR en NN en wil nu opnieuw met deze verzekeraars in gesprek. Eerder bereikte de Consumentenbond al een akkoord met Allianz over compensatie van woekerpolissen.

Bronnen: ANP / Consumentenbond

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!