Kassa

Hoge energieprijzen zorgen voor verduurzaming

01-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
761 keer bekeken
  •  
Geld energie lamp

Bijna zeven op de tien Nederlanders die hun huis in 2022 gaan verduurzamen doen dit vanwege de stijgende energieprijzen, dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope. Daarnaast is men bang de energierekening niet meer te kunnen betalen waardoor de kachel vaak uitblijft om energie te besparen.

Het onderzoek 'Duurzaam Wonen' van Multiscope is uitgevoerd onder ruim 4300 Nederlanders. Circa 60 procent van de Nederlandse huishoudens verwacht bij de volgende afrekening meer te gaan betalen voor gas en elektriciteit, vooral vanwege de stijgende energieprijzen en -belastingen. Pakweg 10 procent verwacht juist minder te moeten ophoesten omdat ze afgelopen jaar hun huis hebben verduurzaamd.

Toenemende rol verduurzamen

Tot nu toe speelde de hoogte van de energieprijzen een relatief kleine rol bij verduurzaming. Een kwart van de Nederlanders gaf de stijgende prijzen aan als reden hiertoe te zijn gegaan in 2021, nu zegt bijna 70 procent van de mensen die energiebesparende maatregelen willen nemen dit jaar dat uit geldoverwegingen te doen.

Van de Nederlanders die de woning hebben verduurzaamd maakt bijna één op de vijf zich regelmatig zorgen dat ze de gas- en energierekening niet meer kunnen betalen. Bewoners van een huurwoning maken zich het vaakst zorgen over het niet kunnen betalen van de rekening. Daarbij laten bijna vier op de tien verduurzamers de kachel uit om energie te besparen, ook als het koud is in huis.

Bron: Multiscope/ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Mondriaan123
Mondriaan12311 mrt. 2022 - 8:28

Duh, ik heb alles goed geregeld, ik heb een mooi buffer van bijna 6000 euro maar mag maar 6000 van de gemeente hebben voordat ik dingen als bijzondere bijstand of participatiefonds kan vergeten, dus als ik hierover ga heb ik er niets aan, de gemeente dient dus die vrije voet eerst te verhogen naar bv 7000 euro.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!