Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hoge energieprijs laat huiseigenaren sneller isoleren

12-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
220 keer bekeken
  •  
woningisolatie isoleren verduurzaming 1127

Uit onderzoek onder 1750 leden van Vereniging Eigen Huis (VEH) blijkt dat driekwart van de huiseigenaren zich zorgen maakt over de gestegen gasprijzen. Bijna 20 procent geeft aan daardoor hun huis sneller te gaan verduurzamen.

Vooral mensen die wonen in slecht geïsoleerde huizen, een beneden-modaal inkomen hebben of bij wie het energiecontract binnenkort afloopt, geven aan zich grote zorgen te maken over de prijsstijgingen. Twee derde van de groep leden heeft al te maken met de prijsstijging. Gemiddeld betalen zij maandelijks ruim 75 euro meer aan gas en elektra. 

Warmtepomp is populair

Ongeveer de helft geeft aan hun huis versneld te willen verduurzamen. Vier op de tien overweegt een (hybride) warmtepomp aan te schaffen; die is daarmee het populairst. Volgens VEH is dit een flinke toename, want voordat de energieprijzen gingen stijgen overwoog slechts een derde van de huiseigenaren om een (hybride) warmtepomp aan te schaffen. 

Positief over compensatieregeling

Tot slot geeft een grote meerderheid aan dat zij positief zijn over de compensatieregeling van de overheid en verwacht dat het helpt om de energierekening betaalbaar te houden. 

Bron: Vereniging Eigen Huis/ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!