Kassa

Hoge energieprijs laat huiseigenaren sneller isoleren

12-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
193 keer bekeken
  •  
woningisolatie isoleren verduurzaming 1127

Uit onderzoek onder 1750 leden van Vereniging Eigen Huis (VEH) blijkt dat driekwart van de huiseigenaren zich zorgen maakt over de gestegen gasprijzen. Bijna 20 procent geeft aan daardoor hun huis sneller te gaan verduurzamen.

Vooral mensen die wonen in slecht geïsoleerde huizen, een beneden-modaal inkomen hebben of bij wie het energiecontract binnenkort afloopt, geven aan zich grote zorgen te maken over de prijsstijgingen. Twee derde van de groep leden heeft al te maken met de prijsstijging. Gemiddeld betalen zij maandelijks ruim 75 euro meer aan gas en elektra. 

Warmtepomp is populair

Ongeveer de helft geeft aan hun huis versneld te willen verduurzamen. Vier op de tien overweegt een (hybride) warmtepomp aan te schaffen; die is daarmee het populairst. Volgens VEH is dit een flinke toename, want voordat de energieprijzen gingen stijgen overwoog slechts een derde van de huiseigenaren om een (hybride) warmtepomp aan te schaffen. 

Positief over compensatieregeling

Tot slot geeft een grote meerderheid aan dat zij positief zijn over de compensatieregeling van de overheid en verwacht dat het helpt om de energierekening betaalbaar te houden. 

Bron: Vereniging Eigen Huis/ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

miennaamishaaz
miennaamishaaz12 jan. 2022 - 17:59

Helaas zitten mensen met een huurhuis een beetje met de gebakken peren, omdat die afhankelijk zijn van de Huurbaas/woningbouw, voor isolatie van het huis/appartement

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!