Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA. Kassa is er weer op zaterdag 4 januari met de Belbusspecial!

Hoeveelheid verzadigd vet en transvet neemt af

18-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4099118.jpg
De vetzuursamenstelling van bakkerijproducten, snacks en voorgebakken aardappelproducten is de afgelopen jaren verbeterd. Dat blijkt uit nieuwe monitoringsgegevens van de Task Force Verantwoorde Vetzuursamenstelling.
Bakkerijproducten en snacks, die gemaakt zijn op basis van plantaardige oliën en vetten, bevatten vaak niet meer dan 1 gram transvetzuren per 100 gram product.
Het rapport is vandaag aangeboden aan de Vaste Commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport van de tweede kamer.
Ook in bakkerijgrondstoffen (bakkerijmargarines, broodverbetermiddelen, broodmixen en banketmixen) is de hoeveelheid transvetzuren aanzienlijk lager. Verder is het verzadigd vet ook verminderd in de afgelopen jaren, aldus de Task Force Verantwoorde Vetzuursamenstelling.
Naast de industrie maken consumenten en horeca-ondernemers ook steeds vaker gebruik van vloeibare margarines en frituurvetten met een betere vetzuursamenstelling.
Bron: Evmi.nl

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

BNNVARA LogoWij zijn voor