Hoeveelheid verzadigd vet en transvet neemt af
18-03-2009
• leestijd 1 minuten
De vetzuursamenstelling van bakkerijproducten, snacks en voorgebakken aardappelproducten is de afgelopen jaren verbeterd. Dat blijkt uit nieuwe monitoringsgegevens van de Task Force Verantwoorde Vetzuursamenstelling.
Bakkerijproducten en snacks, die gemaakt zijn op basis van plantaardige oliën en vetten, bevatten vaak niet meer dan 1 gram transvetzuren per 100 gram product.
Het rapport is vandaag aangeboden aan de Vaste Commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport van de tweede kamer.
Ook in bakkerijgrondstoffen (bakkerijmargarines, broodverbetermiddelen, broodmixen en banketmixen) is de hoeveelheid transvetzuren aanzienlijk lager. Verder is het verzadigd vet ook verminderd in de afgelopen jaren, aldus de Task Force Verantwoorde Vetzuursamenstelling.
Naast de industrie maken consumenten en horeca-ondernemers ook steeds vaker gebruik van vloeibare margarines en frituurvetten met een betere vetzuursamenstelling.
Bron: Evmi.nl