Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hoe verwijder je eenvoudig huisdierharen?

03-01-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1127 keer bekeken
  •  
huisdierharen 1127
Stel; je krijgt plots bezoek, maar je hele bank zit vol met huisdierharen. Die wil je dan wel snel kunnen verwijderen. Geen paniek, Kassa weet raad! Lees hier 5 tips voor het verwijderen van huisdierharen.

Tip 1. Pak de kruimeldief erbij

Natuurlijk is je huisdier hartstikke lief en leuk, maar zodra je al die haren ziet, ben je soms de wanhoop nabij. Hoe verwijder je nou al die haren? Met een stofzuiger krijg je de haren niet zo eenvoudig weg, maar met een kruimeldief gaat het al een stuk eenvoudiger.

Tip 2. Wrijf met een rubberen handschoen over de haren

Wanneer de kruimeldief niet alle kleine haren verwijderd, is een volgende stap om met een rubberen of latex handschoen viezige pluisjes te verwijderen. Door de statische energie die van rubber vrijkomt, trek je makkelijk kleine haartjes van een oppervlak van bijvoorbeeld een bank door er met de handschoen overheen te wrijven. In een mum van tijd een haarvrije bank!
In de video hieronder zie je hoe onze huishoudexpert Zamarra met een rubberen handschoentje de haren van haar kat Olly verwijderde.

Tip 3. Maak zelf een kledingroller van tape

Helpen de bovenstaande twee tips niet voldoende? Er bestaan natuurlijk allerlei speciale kledingrollers voor het verwijderen van huisdierharen, maar je kunt ook zelf eenvoudig een kledingroller maken. Pak er allereerst een stuk tape of plakband bij. Hiervan maak je zelf eenvoudig een kledingroller door het met de plakrand naar buiten over een rond object te zetten. Rol hiermee vervolgens tegen de haarrichting in over het oppervlak. Appeltje, eitje.

Tip 4. Pak er een droog schuursponsje bij

Ook kan het werken om er een droog schuursponsje bij te pakken. Als je met de ruwe kant van het sponsje zachtjes in één richting over een stof wrijft, blijven de haren aan het sponsje hangen. Zo gepiept!

Tip 5. Gebruik een raamwisser of een zeem

Net als een rubberen handschoen kan het rubber aan een raamwisser helpen met het verwijderen van huisdierharen. Om de haren vervolgens van de wisser te halen, spoel je ‘m gewoon even af. Ook een ander raamschoonmaakobject kan helpen: de zeem. Met een vochtige zeem haal je eenvoudig haren van oppervlakten.
Wil je meer huishoudtips? Bekijk hier het dossier ‘Simpel leven met Zamarra’. Ben je op zoek naar meer huisdiertips? Bekijk dan de video’s van huisdierexpert Eline.
Bron: Margriet, Zamarra
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!