Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hoe smaakt de zeewierburger?

25-02-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
436 keer bekeken
  •  
20140225-kassagroen-zeewier_2.jpg
Er zijn steeds meer alternatieven op de markt voor vlees. Vegaballetjes en kaasburgers kenden we al, maar nu is er ook een volledige plantaardige burger: zonder vlees, maar met zeewier.
The Dutch Weed Burger
The Dutch Weed Burger is een plantaardige 'hamburger' waarvan de basis bestaat uit zeewier. Zeewier heeft dezelfde eiwitcombinatie als vlees en kan daarnaast efficiënt geproduceerd worden zonder verspilling van zoet water of het moeten gebruiken van landbouwgrond. Daarom is het volgens de bedenkers van de zeewierburger Lisette Kreischer en Mark Kulsdom dè vleesvervanger van de toekomst.
Zeewierexpeditie
In april 2012 vertrokken Lisette en Mark met een bak zeewier naar vegawalhalla New York om op zoek te gaan naar een perfect recept met als basisingrediënt zeewier. Samen met New Yorkse koks, die bekend staan om hun uitgebreide kennis van vegetarische gerechten, ontwikkelden ze een hamburger van zeewier. Ze dachten goed na over de structuur en presentatie van de burger om deze zo toegankelijk mogelijk te maken voor mensen. Het mocht niet te ver afstaan van wat mensen al kenden. Vervolgens gingen ze de straat op met de zeewierburger en lieten deze proeven aan de New Yorkers. En die waren hartstikke enthousiast. 
The Weed Burger goes Dutch
Eenmaal terug in Nederland vonden Lisette en Mark dat na de geweldige reacties van de New Yorkers de Nederlanders ook kennis moesten maken met de zeewierburger. Zo werd The Dutch Weed Burger geboren. Het zeewier dat ze gebruiken halen ze grotendeels uit de Oosterschelde. De zeewierburger is niet in de winkel te verkrijgen, maar staat inmiddels wel bij zeventien verschillende restaurants op de kaart . Bij restaurant Van de Buurt is de burger zeer populair onder bezoekers. Men komt vanuit heel Nederland speciaal voor de zeewierburger. Dit voorjaar gaat de documentaire over de zeewierburger in Washington in première. Voor meer informatie kijk je hier .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!