Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Hoe ouder hoe meer kans op epilepsie'

08-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
oudehanden930x520
Veel mensen zien epilepsie als een aandoening die vooral jonge kinderen treft. Maar epilepsie komt op alle leeftijden voor. Naarmate de samenleving vergrijst, zijn er steeds meer ouderen die te maken hebben met epilepsie.
Aandoeningen
Epilepsie komt vaak voor samen met andere aandoeningen, zoals een beroerte of een vorm van dementie. Het Epilepsiefonds pleit voor meer onderzoek. Zeker nu het aantal ouderen en dus het aantal mensen met epilepsie snel toeneemt en we steeds ouder worden. "Hoe ouder, hoe meer kans op epilepsie" stelt neuroloog Jordie van Tuijl.
Revalidatie
"De eerste twee jaar na een beroerte is de kans op epilepsie het grootst", vertelt neuroloog Jordie van Tuijl. "We zien vaak dat mensen daar totaal niet op zijn voorbereid. Soms zijn ze nog maar nauwelijks klaar met hun revalidatie en hebben ze net hun leven weer op de rit. Uit het niets komt daar een epileptische aanval die opnieuw voor een terugval zorgt. Soms vinden mensen de epileptische aanval nog ingrijpender dan de beroerte zelf. Veelal zijn mensen en hun omgeving er bovendien niet op voorbereid, wat de klap nog groter maakt." ANP

Meer over:

epilepsie, ouderdom
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

annemarie hillenaar
annemarie hillenaar8 jun. 2016 - 17:00

Heb nu in korte tijd 2 keer ervaren . Dus ben ik het met de opmerking van  renehk niet eens .Het is gewoon een feit dat met het ouder worden de kans op epilepsie aanval toeneemt .

renehk
renehk8 jun. 2016 - 14:17

Deze bangmakerij klopt voor een groot deel niet. Veel mensen die op jonge leeftijd epilepsie hebben, zien de klachten in de loop der jaren verdwijnen en worden op latere leeftijd klachtenvrij. Iemand uit mijn naaste omgeving is na veel klachten in de school- en studietijd al tientallen jaren klachtenvrij. Dit had de neuroloog ook verwacht in dst geval. Dat het epilepsiefonds met nog meer bangmakerij, in het bijzonder van ouderen, een reden zoekt om geld binnen te halen is haar probleem. Er zijn echter geen aanwijzingen dat de vage stellingen van het fonds ergens op berusten. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!