Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hoe ouder, hoe duurder aanvullende premie

29-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
euros_29.jpg
Hoe ouder de verzekerde, hoe hoger de premie voor de aanvullende verzekering. Dat geldt volgens de Consumentenbond bij drie van de vier grote verzekeraars (Zilveren Kruis Achmea, CZ en VGZ).
De kloof in premie tussen ouderen en jongeren is het grootst bij De Amersfoortse, ontdekte de Consumentenbond nadat het de premies van 36 verzekeraars naast elkaar legde. 55-jarigen betalen bij de Amersfoortse 360 euro per jaar meer dan een 24-jarige, voor precies hetzelfde aanvullende pakket. Dat komt neer op 30 euro per maand.
Leeftijdsafhankelijk
Bij 36 onderzochte verzekeraars is de premie afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde. Dit geldt overigens alleen voor de aanvullende verzekering. Bij de basisverzekering is deze praktijk verboden.
Voordeeltje
Bij FBTO krijgen 50-plussers volgens de Consumentenbond ,,een voordeeltje'' op de modules gezinsplanning en calamiteiten. ,,Maar of 50-plussers die eerste module nog vaak nodig hebben valt te bezien''.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!