Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hoe hoog moet het waterpeil? Er is wat te kiezen tijdens de Waterschapsverkiezingen

  •  
04-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2726 keer bekeken
  •  

15 maart mogen we weer naar de stembus. Niet alleen voor de Provinciale Statenverkiezingen, we mogen óók stemmen voor het waterschap. Of zoals in Munnekeburen stemmen voor Wetterskip Fryslân. En er is wat te kiezen. De ene partij wil het grondwaterpeil op hetzelfde niveau houden, de andere wil het juist omhoog. Wat zijn daarvan de gevolgen?

De hoogte van het grondwaterpeil heeft gevolgen voor onder meer de funderingen van woningen. Als het te laag staat raken funderingen van huizen beschadigd. En dat kan flink in de papieren lopen. De schade kan tot in de tonnen lopen.

Maar als het waterpeil omhoog gaat dan kunnen boeren niet meer goed van hun land gebruik maken. Machines en koeien van melkveehouders zijn niet geschikt voor drassig land.

Die verschillende belangen worden in Friesland vertegenwoordigd door de BBB en Water Natuurlijk.

Vandaag aflevering 3 in onze serie over consumentenproblemen waar de provinciale staten of waterschappen over gaan: Hoe hoog moet het grondwaterpeil?

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.