Kassa

Het wordt weer steeds drukker in de winkelstraten

28-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
shoppen winkelen papieren tasje 1127

In de winkelstraten neemt de drukte steeds toe, nu de overheid bijna alle coronamaatregelen heeft geschrapt. De stroom van winkelend publiek viel vorige week nagenoeg een kwart hoger uit dan in diezelfde week in 2020, zag marktonderzoeker RMC. Vergeleken met voor de coronacrisis is er nog altijd wel veel minder winkelend publiek.

Vooral op zondag was het in de stadscentra beduidend drukker. Sinds zaterdag zijn vrijwel alle coronamaatregelen van tafel, op de anderhalvemeterregel en de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer na. Ook geldt voor winkels nog een maximum aantal klanten.

Aantal shoppers ligt nu 40 procent onder niveau voor coronacrisis

Sinds de vorige versoepeling in april is er geen afspraak meer nodig om te winkelen. Sindsdien merkt RMC een duidelijke toename van de drukte in winkelstraten. Wel merkt de marktonderzoeker op dat klanten effectiever shoppen in vergelijking met voor corona. Het aantal shoppers ligt op dit moment nog 40 procent onder het niveau van voor de coronacrisis.

De onderzoekers merken op dat de vergelijking met 2020 voor een groot deel opgaat vanwege de beperkte coronamaatregelen die toen ook golden. Wel is er nu veel meer bekend over het virus en loopt ondertussen ook het vaccinatieprogramma. Dat moedigt mensen mogelijk aan weer naar de stad te gaan. ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!