Kassa

Het mysterie van de nagellakkwastjes

03-09-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1437 keer bekeken
  •  
930x520 Nagellak
Elke nagellakliefhebber zal het herkennen; je favoriete lakje lijkt oneindig lang mee te gaan, tot je opeens op het punt belandt waarbij nog wel een laag nagellak in het potje zit, maar je het er met het kwastje niet meer uit kunt halen. Simpelweg omdat het kwastje tijdens het lakken niet lang genoeg is om goed en wel onderin het potje te komen. Gevolg: Een verzameling van potjes nagellak met laagjes lak erin die je niet meer kunt gebruiken. Een oplettende kijker wees Kassa op dit probleem, en wij besloten het tot op de bodem uit te zoeken!
Kijkersvraag
Kijker van Kassa en fervent nagellakliefhebber Astrid Han stuurde ons een e-mail. Zij vraagt zich al tijden af waarom de kwastjes van haar nagellak altijd te kort zijn, en ze dus altijd nagellak overhoudt waar ze niets meer mee kan. Weggooien is niet alleen zonde van je geld, maar ook slecht voor het milieu. Wij namen de proef op de som en probeerden nagellak van verschillende merken en soorten uit om te zien of er verschil zat in de lengten van de kwastjes ten opzichte van de potjes. Bij alle potjes bleek het onderste laagje lak niet meer te bereiken met het bijbehorende kwastje. Erg zonde!
Klantenservice
We belden met verschillende klantenservices om te horen wat de reden is voor de te korte kwastjes, en of er wellicht een oplossing is waarmee je het laatste restje lak nog wel uit het potje kunt krijgen. Suggesties die we te horen kregen waren onder anderen het schuin houden van het potje, of het potje in zijn geheel op zijn kop houden om het restje nog te kunnen gebruiken. Dit zorgt er echter niet voor dat de volledige resterende laag nagellak bereikt wordt.
Reacties bedrijven
We belden met een aantal klantenservices. De bedrijven reageren op de kwestie.

Reactie Kruidvat
Bij de klantenservice van de Kruidvat kregen wij te horen dat het probleem daar niet bekend was. Voor aanvang van de uitzending liet Kruidvat ons het volgende weten:
Reactie HEMA
Navraag bij de HEMA naar aanleiding van het gesprek met de klantenservice in de reportage, levert ons de volgende reactie op:
Reactie Maybelline
L’Oréal Nederland, waar het merk Maybelline ook onderdeel van is, geeft de volgende reactie op het nagellak vraagstuk:
Vraagt u zich ook al tijden iets af en komt u zelf niet verder? Laat het ons weten! Mail naar kassa@vara.nl .
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

manwijf
manwijf4 sep. 2016 - 18:39

Mevrouw van de Hema, het is natuurlijk niet de bedoeling dat het kwastje dubbelgevouwen op de bodem ligt. Dat marge probleem veroorzaakt u vervolgens zelf, door steeds de vorm van het flesje te veranderen. Maak een standaard flesje met bijbehorend standaard kwastje en het probleem is opgelost.

Klavertje5
Klavertje54 sep. 2016 - 10:10

Ik kom regelmatig artikelen tegen waarvan ik denk die zijn zo gefabriceerd dat je niet alles uit de verpakking kan gebruiken en volgens mij doen fabrikanten dat expres.Prbeer maar eens alles wat je betaald hebt uit een plastic tube tandpasta te krijgen. Als ik de tube heb leeg geknepen en daarna de rest met een hard voorwerk naar de uitgang heb geduwd is die nog lang niet leeg. Ik knip de tube daarna nog een keer door en kan nog geruime tijd mijn tanden poetsen. kijk eens naar Jampotten met al die mooie ribbels in de pot, die krijg je ook niet leeg. Papsoorten die tegenwoordig ook zo mooi in een papierenpak worden verkocht.En hoe meer wij weggooien hoe meer de fabrikant ervan verkoopt. KASSA!

gravin4
gravin44 sep. 2016 - 9:45

Wat me meer stoort is het feit dat dure vloeibare make up in een pompflesje zit dat je niet kunt openen. Dát is pas verspilling, want dat is vaak meer dan een bodempje waar  je niet bij kan.

MarianneSlaa
MarianneSlaa3 sep. 2016 - 20:49

Als mijn nagellak half op is, vul ik het bij met een kleurloze nagellak. Zo kan ik weer heel lang verder...

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!