Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Het is weer tijd voor de belastingaangifte

01-03-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2425 keer bekeken
  •  
belastingdienst blauwe envelop 1127

Het is weer zover: de blauwe brief is op de deurmat gevallen. Vanaf vandaag, 1 maart 2021, kun je je belastingaangifte weer invullen bij de Belastingdienst. Ook ondernemers kunnen vanaf nu de aangifte over 2020 invullen. Dit kan tot 1 mei 2021.

Geef je de aangifte voor 1 april door? Dan krijg je uiterlijk 1 juli te horen of je geld terugkrijgt of juist meer moet betalen. In 2020 deden nog 6 miljoen voor 1 april aangifte. Dat is ongeveer gelijk aan 2019.

Uitstel van belastingaangifte om corona

Wil je vanwege de coronacrisis of om een andere reden later je aangifte doen? Dan kun je de Belastingdienst vragen om uitstel. Tot voor de coronacrisis kon je nog een afspraak maken voor hulp bij de Belastingdienst, maar nu geeft de dienst alleen nog telefonisch ondersteuning.

Ook raadt Rijksoverheid particulieren en ondernemers aan, als 2020 een roerig jaar voor je was door de coronacrisis, om de vooraf ingevulde belastingaangifte extra goed te controleren. Er wordt voor ondernemers rekening gehouden in de aangifte met eventuele steunmaatregelen.

Veranderingen Belastingplan

Er zijn vanwege het nieuwe Belastingplan wat veranderingen voor 2020 voor zowel burgers als ondernemers. De kleine ondernemersregeling (KOR) is vervangen door een nieuwe regeling en ook vervalt de korting die ondernemers kregen als ze onder een bepaald bedrag aan gerekende btw bleven.

Hypotheekrente verder afgebouwd

Daarnaast is de hypotheekrente verder afgebouwd als je inkomen meer bedraagt dan 68.507 euro. De aftrekbare kosten voor de eigen woning kunnen vanaf volgend jaar tegen maximaal 46 procent worden afgetrokken, waar dat een jaar eerder 49 procent was. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!