Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Het Grote Statiegelddebat; doorzetten of afschaffen?

26-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
plasticflessen_03.jpg
Jaarlijks worden er rond de 676 miljoen PET-flessen op de markt gezet. Zo’n 95% wordt teruggebracht, maar aan dit systeem lijkt volgend jaar een einde te komen. De Tweede Kamer, de VNG, de supermarkten en de frisdrankindustrie hebben tezamen ingestemd dat er niet meer ingezameld hoeft te worden via het statiegeldsysteem. Zij willen dat het hergebruik van kunststofafval uit huishoudens wordt opgevoerd. Daarnaast moeten er bij alle supermarkten in Nederland inzamelingsbakken komen. 
Voor of tegen
Is afschaffen een goed idee? Of blijft de bekende inleverautomaat voor frisdrankflessen de beste manier om de ruim een miljard PET flessen ieder jaar te recyclen?
Debat
Aan de vooravond van de discussie in Den Haag vindt op donderdagavond 27 maart in debatcentrum De Rode Hoed Tijdens het debat worden de feiten op een rij gezet. Voor- en tegenstanders van afschaffen van statiegeld op PET flessen kruisen de degens. Wetenschapper, deskundigen en Tweede Kamerleden.
Aanmelden
Bekijk hier een filmpje over het statiegeld en hoe het er nu voor staat. Daarnaast is hier  meer informatie te vinden over het aanstaande statiegelddebat in Den Haag.
Wilt u deelnemen aan het debat? Deelname is gratis en aanmelden kan  hier .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!