Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Het blijft aanmodderen met de UWV-website

23-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Logo_UWV_10.jpg
Het blijft waarschijnlijk tot 2015 nog wat aanmodderen met de website voor werkzoekenden Werk.nl van uitkeringsinstantie UWV. Dat valt op te maken uit de beantwoording van Kamervragen van de SP door minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken.
Er is gekozen voor een meer digitale dienstverlening en de ontwikkelingen daarnaartoe gaan gepaard met storingen en klachten, erkent de minister. Dat komt doordat er wordt ,,verbouwd terwijl de winkel open is''.
Extra middelen
Asscher heeft het UWV extra middelen toegekend voor meer persoonlijke ondersteuning van uitkeringsgerechtigden op de vestigingen van de organisatie, namelijk elke middag. Daarvoor zullen 130 mensen worden geworven onder de werkzoekenden. Ook wijst de minister op de mogelijkheden van de aloude post en telefoon om de klanten toch tegemoet te komen.
Dikke onvoldoende
SP-Kamerlid Sadet Karabulut had bij de bewindsman aan de bel getrokken nadat de FNV onderzoek had gedaan naar de ervaringen met de website onder werkzoekenden. Die gaven de site een dikke onvoldoende.
ANP

Meer over:

uwv, diginieuws, website
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!