Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Herstelplan nodig om achterstanden in zorg in te halen'

30-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
129 keer bekeken
  •  
dokter ziekenhuis zorgverzekering
De gezondheidszorg heeft een herstelplan nodig om na de coronacrisis de opgelopen achterstanden in te halen. Er wacht ons een enorme berg 'inhaalzorg', stellen organisaties van medisch specialisten en verpleegkundigen.
Volgens voorzitter Bianca Buurman van de beroepsvereniging voor verzorgenden en verpleegkundigen V&VN gaat de inhaalslag minstens anderhalf jaar duren, zo niet langer.

'Al 1,4 miljoen verwijzingen gemist'

Sinds het begin van de coronacrisis zijn er zo'n 1,4 miljoen verwijzingen gemist, meldde de Nederlandse Zorgautoriteit donderdag. Dat betekent volgens Buurman niet alleen dat er na de coronacrisis een berg aan operaties moet worden ingehaald, maar ook dat die operaties en andere zorg zwaarder worden doordat mensen langer hebben rondgelopen met hun ziekte.

Minister: herstelplan is cruciaal

Demissionair minister Tamara van Ark (Medische Zorg) noemt het "cruciaal" dat het herstelplan er komt. Het ministerie zegt dat de V&VN en Federatie Medisch Specialisten daarin het beste het voortouw kan nemen, ook omdat de zorg zelf het beste beeld heeft van de behoeften op de werkvloer. De Nederlandse Zorgautoriteit helpt met het in kaart brengen hoeveel zorg er ingehaald moet worden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!