Kassa

HEMA-werknemers krijgen bij adoptie langer geboorteverlof

28-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
melk baby flesje (1127x634)
HEMA wil het geboorteverlof gelijktrekken voor werknemers in niet-traditionele gezinnen. Met het 'bijzonder geboorteverlof' gaat de winkelketen vier extra verlofweken geven aan stellen die nu wettelijk zes weken adoptieverlof krijgen. 
Volgens de wet krijgt een moeder in een traditioneel gezin wettelijk tien weken verlof en een vader maximaal zes weken. Ouders die een kind adopteren, bijvoorbeeld in het geval van draagmoederschap, hebben in Nederland ook recht op zes weken adoptieverlof. 

Extra bijzonder geboorteverlof

Wanneer een gezin bestaat uit bijvoorbeeld twee mannen, waarvan één de biologische vader is, hebben beide ouders zes weken geboorteverlof. Daardoor heeft het kind in het laatstgenoemde voorbeeld vier weken minder tijd om zich te hechten. HEMA trekt die hechtingsduur voor zogenoemde "roze gezinnen" gelijk, door een van de twee mannen vier weken betaald extra 'bijzonder geboorteverlof te geven. 
De nieuwe regeling werd door HEMA in het kader van de Pride Week aangekondigd. Elk jaar wordt daarin aandacht gevraagd voor de rechten van lhbti'ers. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!