Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Hema-topman begrijpt niets van 'langste winkelsluiting van Europa'

16 apr 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
114 keer bekeken
Hema-press

© HEMA

De lange winkelsluiting in Nederland was onnodig. Het zijn de woorden van Hema-topman Tjeerd Jegen bij een interview op radiozender BNR. Volgens hem blijkt uit de RIVM-analyses dat er nauwelijks besmettingen zijn in winkels.
 "De klantcontacten zijn zo kort, de regels hadden we zo goed uitgevoerd, in mijn ogen was het gewoon 'over the top' om winkels te sluiten", zegt Jegen op radiozender BNR.

'Langste sluiting van Europa'

Die winkelsluiting duurt duurt volgens Jegen al veel te lang. "Nederland heeft de allerlangste lockdown op winkelgebied, de langste sluiting van heel Europa. Geen enkel ander land heeft dit zo gedaan."
Het "zwabberende beleid van de overheid" merkten Jegen en HEMA toen de winkelsluiting bekend werd gemaakt. "Wij besloten toen: we blijven gewoon open, want in onze ogen zijn we gewoon essentieel." De winkelketen kreeg ook van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat te horen de regels goed te hebben geïnterpreteerd.

In België essentieel

"Toen werd er in Den Haag wat discussie gevoerd en een dag later was die regel niet meer geldig, werd het teruggedraaid", vertelt Jegen. "Het bijzondere is, in België zijn wij vorige week door de overheid tot essentiële winkel verklaard en zijn wij gewoon open zonder afspraak."

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar