Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

HEMA te koop

09-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
Hema-logo.jpg
De HEMA gaat in de verkoop. De huidige eigenaar, het Britse investeringsfonds Lion Capital, onderzoekt de mogelijkheden voor de verkoop van de Nederlandse winkelketen, zo maakte HEMA donderdag bekend.
Lion Capital kocht HEMA in 2007 van Maxeda, het concern dat eigenaar is van onder meer V&D en de Bijenkorf. Deze warenhuizen staan nu ook in de etalage. Maxeda liet onlangs weten V&D inclusief restaurantketen La Place eerst te zullen verkopen. Die verkoop zou na de zomer gemeld worden. HEMA heeft 530 winkels en is actief in vijf landen. Volgens Robert Darwent van Lion Capital heeft het concern ,,haar solide reputatie verder uitgebouwd door zelfs onder de meest uitdagende economische omstandigheden ieder jaar opnieuw winstgroei te realiseren''. Ook de vooruitzichten zijn goed, meent Lion Capital. ,,Gezien HEMA's uitstekende vooruitzichten, denken we dat het nu voor Lion een goed moment is om de mogelijkheden voor een exit te onderzoeken.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!