Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

HEMA nu ook in Londen

09-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Logo_Hema_09.jpg
Winkelketen HEMA opent donderdag zijn eerste Engelse vestiging in Victoria Place in Londen. In juni en juli volgen filialen in Kingston en Bromley, maakte het winkelbedrijf dinsdag bekend.
Internationale expansie
Na de recente opening van winkels in het Franse Bordeaux en Marseille en de onlangs geopende vestiging in Madrid, zet HEMA met de Engelse filialen de internationale expansie voort.
Overstappunt
Het eerste filiaal in het Verenigd Koninkrijk ligt op een strategische plek. Victoria Place doet dienst als station van de Britse spoorwegen en de metro van Londen en is daarmee een dagelijks overstappunt voor miljoenen reizigers in het hart van Londen.
Nettoverlies
HEMA is vorig jaar door lage consumentenbestedingen en moeilijke marktomstandigheden in de rode cijfers terechtgekomen. Het nettoverlies in 2013 kwam uit op 16,4 miljoen euro vergeleken met een winst van 6,4 miljoen euro in het voorgaande jaar. Volgens het bedrijf zijn vooral de verkopen in de Nederlandse winkels achtergebleven. De winkels in het buitenland, met Frankrijk voorop, presteerden vorig jaar juist beter dan het jaar daarvoor.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!