Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hema introduceert notarisservice voor consumenten

29-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
Logo_Hema.-notarisjpg.jpg
Winkelketen Hema introduceert een notarisservice om bijvoorbeeld een testament of samenlevingscontract te regelen. Het gaat om standaard contracten in begrijpelijke taal en een vaste prijs.
Online
De stukken worden online opgesteld. Het concept krijgt de consument via de e-mail. De notaris neemt vervolgens contact op om een afspraak te maken voor de ondertekening. Als dat bij de notaris is gebeurd, is de akte rechtsgeldig.
Voorlopig kan de consument kiezen uit circa 30 notariskantoren. Dat moeten er in de toekomst meer worden, aldus een woordvoerster in een toelichting.
Prijs
HEMA werkt met een vaste prijs van 125 euro per akte. Gemiddeld liggen de prijzen voor een standaard-samenlevingscontract of testament 50 procent hoger, aldus de woordvoerster.
Prima
In een reactie zegt een woordvoerster van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) dat dit soort initiatieven ,,prima'' zijn ,,voor mensen die goed weten wat ze doen en zelf de juridische gevolgen begrijpen''.
Standaard
,,Consumenten moeten zich wel realiseren dat het hier gaat om een vaste prijs voor standaardproducten. In veel gevallen kan blijken dat maatwerk noodzakelijk is en dan vallen de kosten hoger uit'', aldus de woordvoerster.
Bijzonder
Zij wijst erop dat soortgelijke initiatieven waarbij online zaken kunnen worden gedaan met aangesloten notariskantoren, al bestaan. ,,Het bijzondere hiervan is dat HEMA dit nu gaat doen.'' ANP/Hema
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!