Kassa

Help, Moederdag! Toch maar een bloemetje?

  •  
11-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
moederdag
Moederdag staat weer voor de deur. In aanloop naar deze dag hebben Nederlandse bloemen- en plantenexporteurs nieuwe exportrecords neergezet. De branche profiteerde er ook van dat Pasen dit jaar gunstig viel.
De statistieken tonen dat de bloemenexport de vorige maand met 19 procent omhoog ging naar 343 miljoen euro, terwijl planten met 301 miljoen euro goed waren voor een stijging van tien procent vergeleken met vorig jaar april. Directeur Matthijs Mesken van brancheorganisatie VGB vertelt: "Dit is een nieuw maandrecord en stuwt met de exportwaarde in de goede richting.
In Nederland is Moederdag, net als in veel andere landen - waaronder België, steevast op de tweede zondag van mei. Dat is dus aanstaande zondag. Voor de bloemenbranche is de periode die hieraan vooraf gaat doorgaans een van de drukste periodes van het jaar. 
Onder andere Hongarije, Roemenië Spanje en Portugal vieren de verwendag voor moeders al eerder, namelijk op zondag 5 mei. Ook toen verliepen de verkopen in aanloop naar die dag goed. In Frankrijk valt Moederdag dit jaar op 26 mei. De impact van deze dag is dus nog even koffiedik kijken. Daarnaast is succes in de bloemenbranche natuurlijk ook erg weersafhankelijk. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

tenormin
tenormin11 mei 2019 - 20:57

Bos bloemen hoeft niet gekocht te worden, Moederdag, net als al die andere onzin dagen zijn alleen maar commercie dagen. Heb er alleen "maar aan gedaan" toen de kinderen nog op school zaten en met tekeningen thuis kwamen. Dat was leuk. En zelfs beschuit op bed mocht niet: veel te veel rotzooi. (Zij blij). ☼

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!