Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Help, Moederdag! Toch maar een bloemetje?

11-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
94 keer bekeken
  •  
moederdag
Moederdag staat weer voor de deur. In aanloop naar deze dag hebben Nederlandse bloemen- en plantenexporteurs nieuwe exportrecords neergezet. De branche profiteerde er ook van dat Pasen dit jaar gunstig viel.
De statistieken tonen dat de bloemenexport de vorige maand met 19 procent omhoog ging naar 343 miljoen euro, terwijl planten met 301 miljoen euro goed waren voor een stijging van tien procent vergeleken met vorig jaar april. Directeur Matthijs Mesken van brancheorganisatie VGB vertelt: "Dit is een nieuw maandrecord en stuwt met de exportwaarde in de goede richting.
In Nederland is Moederdag, net als in veel andere landen - waaronder België, steevast op de tweede zondag van mei. Dat is dus aanstaande zondag. Voor de bloemenbranche is de periode die hieraan vooraf gaat doorgaans een van de drukste periodes van het jaar. 
Onder andere Hongarije, Roemenië Spanje en Portugal vieren de verwendag voor moeders al eerder, namelijk op zondag 5 mei. Ook toen verliepen de verkopen in aanloop naar die dag goed. In Frankrijk valt Moederdag dit jaar op 26 mei. De impact van deze dag is dus nog even koffiedik kijken. Daarnaast is succes in de bloemenbranche natuurlijk ook erg weersafhankelijk. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!