Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Help, Moederdag! Toch maar een bloemetje?

11 mei 2019
  •  
leestijd 1 minuut
moederdag
Moederdag staat weer voor de deur. In aanloop naar deze dag hebben Nederlandse bloemen- en plantenexporteurs nieuwe exportrecords neergezet. De branche profiteerde er ook van dat Pasen dit jaar gunstig viel.
De statistieken tonen dat de bloemenexport de vorige maand met 19 procent omhoog ging naar 343 miljoen euro, terwijl planten met 301 miljoen euro goed waren voor een stijging van tien procent vergeleken met vorig jaar april. Directeur Matthijs Mesken van brancheorganisatie VGB vertelt: "Dit is een nieuw maandrecord en stuwt met de exportwaarde in de goede richting.
In Nederland is Moederdag, net als in veel andere landen - waaronder België, steevast op de tweede zondag van mei. Dat is dus aanstaande zondag. Voor de bloemenbranche is de periode die hieraan vooraf gaat doorgaans een van de drukste periodes van het jaar. 
Onder andere Hongarije, Roemenië Spanje en Portugal vieren de verwendag voor moeders al eerder, namelijk op zondag 5 mei. Ook toen verliepen de verkopen in aanloop naar die dag goed. In Frankrijk valt Moederdag dit jaar op 26 mei. De impact van deze dag is dus nog even koffiedik kijken. Daarnaast is succes in de bloemenbranche natuurlijk ook erg weersafhankelijk. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's